ÎNGHEȚATĂ ARTIZANALĂ
ÎNGHEȚATĂ ARTIZANALĂ
ÎNGHEȚATĂ CASEROLĂ
Combină până la 5 gusturi diferite și comandă cel mai bun gelato direct la tine acasă.
ÎNGHEȚATĂ CORNET/PAHAR
Te așteptăm în gelateriile noastre pentru a savura gelato-ul nostru la cornet sau pahar.
ÎNGHEȚATĂ CASEROLĂ
Combină până la 5 gusturi diferite și comandă cel mai bun gelato direct la tine acasă.
ÎNGHEȚATĂ CORNET/PAHAR
Te așteptăm în gelateriile noastre pentru a savura gelato-ul nostru la cornet sau pahar.
Gusturile Lunii
Descoperă-le pe toate și comandă-le fie cu livrare, fie cu ridicare din gelateriile noastre.
TORT CREMINO AL PISTACHIO
Semifreddo Cremino al pistachio, fistic crocant si crema de lapte si fistic
FARCITO 1
Inghețată de scorțișoară, amestecată cu mere coapte și crumble delicios cu scorțișoară
PESTO DI MANDORLA D’AVOLA
Cremă de lapte cu adaos de sos pesto delicios de migdale d’Avola
CLĂTITE CU UNT DE ARAHIDE SI FRUCTE PROASPETE
Clătite cu aluat clasic, unt de arahide si fructe proaspete.
Gusturile Lunii
Descoperă-le pe toate și comandă-le fie cu livrare, fie cu ridicare din gelateriile noastre.
TORT CREMINO AL PISTACHIO
Semifreddo Cremino al pistachio, fistic crocant si crema de lapte si fistic
FARCITO 1
Inghețată de scorțișoară, amestecată cu mere coapte și crumble delicios cu scorțișoară
PESTO DI MANDORLA D’AVOLA
Cremă de lapte cu adaos de sos pesto delicios de migdale d’Avola
CLĂTITE CU UNT DE ARAHIDE SI FRUCTE PROASPETE
Clătite cu aluat clasic, unt de arahide si fructe proaspete.
Ce este inghetata artizanala?
Inghetata artizanala sau “gelato” asa cum o numesc italienii este realizata zilnic in laboratorul fiecarei gelaterii La Romana cu ingrediente naturale pentru: lapte organic,oua biologice, smantana proaspata.
Principalul ingredient al unei inghetate artizanale este laptele proaspat bio, provenit de la ferme certificate , la care se adauga produse atent selectate, precum fructele uscate, alunele de Piemont , ciocolata cu boabe atent selectionate din Ecuador , migdale din Avola si multe altele, pentru a garanta mereu un produs veritabil de inalta calitate.
La Romana a ales pentru voi cele mai bune produse de pe teritoriul italian, prelucrate printr-o metoda exclusiva: „pisarea”, un proces prin care produsul este zdrobit, dar nu filtrat, obtinand un gust care pastreaza toate notele aromate ale fructului: Pesto di Pistacchio, Pesto di Noce, Pesto di Nocciola Trilobata.
Proprietatile benefice numeroase ale fructelor uscate le fac sa fie un nutrient valoros in alimentatia de zi cu zi. Gelato-ul La Romana poate fi considerat un aliment complet datorita continutului sau de proteine, grasimi nobile din lapte, smantana si calciu. Adaugarea fructelor uscate selectate creste valoarea nutritiva si proprietațile organoleptice ale acestui aliment delicios.
Pentru a garanta cremozitatea, prospetimea si gustul gelato-ului noastru, producem cantitati mici, in diferite momente ale zilei, pentru a ne asigura ca durata medie a acestuia nu depaseste trei ore. Precum pictorii care aplică vopselurile pe pânză, artizanii noștri se joacă cu texturi și gusturi, punând spiritul autentic italienesc în fiecare cornet sau cupă de gelato.
Cu ce difera inghetata artizanala de o inghetata industriala?
- Ingredientele utilizate pentru producerea inghetatei artizanale sunt proaspete
- Inghetata artizanala este intotdeauna fresh in timp ce inghetata industriala contine conservanti pentru a o putea consuma pentru o perioada mult mai lunga
- Continutul de grasimi al unei inghetate artizanale este mai mic(5-7%) decat al unei inghetate industrial (peste 10%)
- Procesul de pregatire al inghetatei artizanale este diferit. Aceasta se mixeaza la viteze mult mai mici pentru a nu prinde in compozitie mult aer si pentru a-i oferi cremozitate in schimb inghetata artizanala este amestecata la viteze mari pentru a prinde in compozitie cat mai mult aer si pentru a-si mari volumul
- Inghetata artizanala este servita la o temperatura mai ridicata pentru a savura cremozitatea acesteia fata de inghetata industriala care este servita la temperaturi scazute si are o textura cristalizata
Ce este inghetata artizanala?
Inghetata artizanala sau “gelato” asa cum o numesc italienii este realizata zilnic in laboratorul fiecarei gelaterii La Romana cu ingrediente naturale pentru: lapte organic,oua biologice, smantana proaspata.
Principalul ingredient al unei inghetate artizanale este laptele proaspat bio, provenit de la ferme certificate , la care se adauga produse atent selectate, precum fructele uscate, alunele de Piemont , ciocolata cu boabe atent selectionate din Ecuador , migdale din Avola si multe altele, pentru a garanta mereu un produs veritabil de inalta calitate.
La Romana a ales pentru voi cele mai bune produse de pe teritoriul italian, prelucrate printr-o metoda exclusiva: „pisarea”, un proces prin care produsul este zdrobit, dar nu filtrat, obtinand un gust care pastreaza toate notele aromate ale fructului: Pesto di Pistacchio, Pesto di Noce, Pesto di Nocciola Trilobata.
Proprietatile benefice numeroase ale fructelor uscate le fac sa fie un nutrient valoros in alimentatia de zi cu zi. Gelato-ul La Romana poate fi considerat un aliment complet datorita continutului sau de proteine, grasimi nobile din lapte, smantana si calciu. Adaugarea fructelor uscate selectate creste valoarea nutritiva si proprietațile organoleptice ale acestui aliment delicios.
Pentru a garanta cremozitatea, prospetimea si gustul gelato-ului noastru, producem cantitati mici, in diferite momente ale zilei, pentru a ne asigura ca durata medie a acestuia nu depaseste trei ore. Precum pictorii care aplică vopselurile pe pânză, artizanii noștri se joacă cu texturi și gusturi, punând spiritul autentic italienesc în fiecare cornet sau cupă de gelato.
Cu ce difera inghetata artizanala de o inghetata industriala?
- Ingredientele utilizate pentru producerea inghetatei artizanale sunt proaspete
- Inghetata artizanala este intotdeauna fresh in timp ce inghetata industriala contine conservanti pentru a o putea consuma pentru o perioada mult mai lunga
- Continutul de grasimi al unei inghetate artizanale este mai mic(5-7%) decat al unei inghetate industrial (peste 10%)
- Procesul de pregatire al inghetatei artizanale este diferit. Aceasta se mixeaza la viteze mult mai mici pentru a nu prinde in compozitie mult aer si pentru a-i oferi cremozitate in schimb inghetata artizanala este amestecata la viteze mari pentru a prinde in compozitie cat mai mult aer si pentru a-si mari volumul
- Inghetata artizanala este servita la o temperatura mai ridicata pentru a savura cremozitatea acesteia fata de inghetata industriala care este servita la temperaturi scazute si are o textura cristalizata
Ce este inghetata artizanala?
Inghetata artizanala sau “gelato” asa cum o numesc italienii este realizata in fiecare zi in laboratorul fiecarei gelaterii La Romana cu ingrediente naturale pentru: lapte organic,oua biologice, smantana proaspata.
Principalul ingredient al unei inghetate artizanale este laptele proaspat bio, provenit de la ferme certificate , la care se adauga produse atent selectate, precum fructele uscate, alunele de Piemont , ciocolata cu boabe atent selectionate din Ecuador , migdale din Avola si multe altele, pentru a garanta mereu un produs veritabil de inalta calitate.
La Romana a ales pentru voi cele mai bune produse de pe teritoriul italian, prelucrate printr-o metoda exclusiva: „pisarea”, un proces prin care produsul este zdrobit, dar nu filtrat, obtinand un gust care pastreaza toate notele aromate ale fructului: Pesto di Pistacchio, Pesto di Noce, Pesto di Nocciola Trilobata.
Proprietatile benefice numeroase ale fructelor uscate le fac sa fie un nutrient valoros in alimentatia de zi cu zi. Gelato-ul La Romana poate fi considerat un aliment complet datorita continutului sau de proteine, grasimi nobile din lapte, smantana si calciu. Adaugarea fructelor uscate selectate creste valoarea nutritiva si proprietațile organoleptice ale acestui aliment delicios.
Pentru a garanta cremozitatea, prospetimea si gustul gelato-ului noastru, producem cantitati mici, in diferite momente ale zilei, pentru a ne asigura ca durata medie a acestuia nu depaseste trei ore. Precum pictorii care aplică vopselurile pe pânză, artizanii noștri se joacă cu texturi și gusturi, punând spiritul autentic italienesc în fiecare cornet sau cupă de gelato.
Cu ce difera inghetata artizanala de o inghetata industriala?
- Ingredientele utilizate pentru producerea inghetatei artizanale sunt proaspete
- Inghetata artizanala este intotdeauna fresh in timp ce inghetata industriala contine conservanti pentru a o putea consuma pentru o perioada mult mai lunga
- Continutul de grasimi al unei inghetate artizanale este mai mic(5-7%) decat al unei inghetate industrial (peste 10%)
- Procesul de pregatire al inghetatei artizanale este diferit. Aceasta se mixeaza la viteze mult mai mici pentru a nu prinde in compozitie mult aer si pentru a-i oferi cremozitate in schimb inghetata artizanala este amestecata la viteze mari pentru a prinde in compozitie cat mai mult aer si pentru a-si mari volumul
- Inghetata artizanala este servita la o temperatura mai ridicata pentru a savura cremozitatea acesteia fata de inghetata industriala care este servita la temperaturi scazute si are o textura cristalizata
Lapte si oua BIO
Din 2009 La Romana adauga lapte proaspat bio si oua organice provenite de la ferme certificate pentru a garanta mereu o inghetata veritabila de Inalta calitate.
Smantana proaspata
Pentru a obtine un produs cremos si consistent, La Romana pastreaza traditia si foloseste doar smantana proaspata.
FRUCTE USCATE
Proprietatile numeroase ale fructelor uscate le fac sa fie un nutrient valoros in alimentatia de zi cu zi. Inghetata noastra poate fi considerata un aliment complet datorita continutului sau de proteine, grasimi nobile din lapte, smantana si calciu. Adaugarea fructelor uscate selectate creste valoarea nutritiva si proprietatile organoleptice ale acestui aliment delicios.
Fructe proaspete
Gelato-ul La Romana contine o mare cantitate de fructe proaspete, de aceea o parte dintre gusturi sunt sezoniere.